Ngangkot… sejuta rasanya

Gak kerasa ternyata sudah hampir setengah tahun sejak Pak Joni yang baik hati itu pensiyun, bubarnya para tebengers dan saya resmi menjadi seorang angkoter. Hummm… sebenarnya bukan hal yang cukup menyenangkan sih buat saya mengingat saya orang yang cukup kebluk. Naik angkot tandanya saya harus bangun pagi, mandi, pakai baju, siyap siyap dan sudah harus merayap menanjak keluar wilayah kekuasaan kemudian segera membajak angkot jurusan cibinong sebelum jam 6 pagi, wew… kalau jam 6 lewat, jangan harap bisa tiba di tempat tujuan jam 8 deh secara gitu loh, macetnya bo macetnya…

 

Sebenernya kemacetan tiap pagi bukan gara-gara hal yang heboh-heboh banget seperti pentas dangdut di pagi hari, si komo lewat, suting di tengah jalan atau apalah… tapi karena gak ada yang mau mengalah antara mobil pribadi, angkot dan rombongan sepeda motor yang selalu mencoba menyelip setiap celah yang tersisa, hasilnya voilaaaa….. gak ada yang bisa jalan kan. Pak pulisi yang stenbai buat pengganti lampu merah pun kadang-kadang jadi sasaran kemarahan sopir angkot. Buat para pak pulisi yang menjalankan tugasnya dengan sungguh-sungguh dari yang hanya sekedar mejeng memakai seragam ketatnya, semangat terus ya pak kami para angkoter mengandalkanmu (^_^) *lebay*

 

Halah sebenernya mau cerita apa sih, nda pokus ginih… pokus sella pokuussss…

 

Continue reading

Ramayana Cultural dance performance – Yogyakarta

Prambanan @ night (Nunu, Nikon D40)

Prambanan @ night (Nunu, Nikon D40)

Seeing the prambanan temple at night from the restaurant where we have dinner that Thursday night, I thought the outside stage would be creating it magical moment for the dance but too bad we came on December so we have to rush walking into the theathre soon at 0800 pm after the dinner.

 

I got a chance to watch the Ramaya cultural dance performance last December. It was a routine show performance on Prambanan temple, Solo, near enough from Yogyakarta. The Prambanan temple itself had been mention in my old post. The dance performed for the whole year, every Tuesday and Tuesday night, using an outside stage on the summer and inside the theatre during the rainy season.

 

It was such a beautiful show, beautiful dancer in their traditional costumes moving so smooth and energetic. Along the circle ground surrounded with colorful lights as the stage, the dancers also moving between the walking halls between the public. When we eagerly watch the deer dance avoiding the chasing in the center of the stage, then suddenly Rama shows up from behind and aiming his arrow towards. Hanuman jumping from the side and Rahwana the giant red whos kidnapped Shinta laughing behind the watchers. Surprising but it does make the people who watch the show as part of the dancer member. I gave my four thumbs up for that ^^

 

I’m planning to watch it once again next time I visit Yogya and that time I will be sitting in the first row with the camera guys (masa cuma bule doang yang duduk di situ, tega bener!!! Tiketnya beda sih ya huikz…..)

 

My SE Z530i couldn’t catch those beautiful moments (argghhh…..) so I ask one of my friends Nunu to donate me some of his picture using Nikon SLR d40. The summary of the Ramayana dance write below as I type it from their original brochure. Enjoy the read and the view ya ^^

 

Buat para fakir bandwidth, BEWARE!!!

 

 

Continue reading