Happy 5th birthday

Happy 5th birthday

Wow…. after the first year, second and the third year I kinda forget when is exactly I start blogging in WP as it is my second blog, and today I just get the congratulation from WP for the 5th years 🙂

Its still a short journey where at first I start writing in English just to challenge myself and improve my language skill, lets say trying to write more scientific as I’m still eager to get a scholarship for myself at that time and then between the hectic activity so many things happen, I start writing the things that I feel, daily mumble jumble and so on… and the content changing variously, from culinary spot, hobbies, friends, silly daily life, the things that I thinking about, places that I go and I ended up with photo blog, the thing that still the same is me who post them all ;p

This blog is growing along with me and we both hope that we could grow more at least be useful for somebody else. Appreciate for those travelers that have been spending times, looking at and read all the mumbles jumbles that I posted here. If you like it thats good but if you dont, well…errr… uhm… honestly thats your problem ;p ahahaha…..

‘Happy 5th birthday dear bloggie’ <)3

2012 ~ Ansella in review

The WordPress.com stats helper monkeys prepared a 2012 annual report for this blog.

Here’s an excerpt:

600 people reached the top of Mt. Everest in 2012. This blog got about 12,000 views in 2012. If every person who reached the top of Mt. Everest viewed this blog, it would have taken 20 years to get that many views.

Click here to see the complete report.

Ngapain sih Ngeblog?

Ngapain sih ngeblog? Kalo dipikir-pikir sampai sekarang banyak juga yang menanyakan hal itu ke saya loh padahal saya sudah menjelaskannya di profile diri. Saya itu ngeblog pertama buat melatih diri supaya mampu mengekspresikan diri dalam bentuk tulisan daripada saya ndumel-ndumel gak jelas sendirian nanti disangkain strip strip lagi, numplekin uneg-uneglah siapa tau ada yang punya saran buat saya (dibaca doang, dilakuin gak janji deeehhh….huahahaha), sharing gitu, melatih menulis dengan boso injlis saya yang masih acakadut gak keruan, nambah temen nambah elmu, sukur-sukur bisa menghibur atau menginspirasi orang ya.

 

Continue reading

Friday intermezzo

Belakangan ini banyak peristiwa grasak grusuk yang mengguncang, menimbulkan perbincangan, keprihatinan serta pembahasan kroyokan (rame -rame gitu) di dunia para blogger. Dimulai dengan beredarnya suatu cuplikan (its not worthed to be called as a movie lah) yang menampilkan suatu tema yang picik karena dibuat secara sepihak dengan tujuan menjelek-jelekkan suatu religi. Lalu ada kemunculan UU ITE yang diramaikan dengan protes para hacker (benarkah??? mungkin harusnya disebut lebih spesifik sebagai hacker provokator, hush……tidak boleh nuduh sembarangan tauuu) yang diam-diam menggunakan wajah seorang pakar telematika (bener gak sih?) untuk menghack beberapa website institusi negara. Akhirnya sang pakar bicara dan mengeluarkan pernyataan-pernyataan yang tidak bijaksana. Mungkin sama tidak bijaksananya dengan pernyataan tanggapan yang dikeluarkan oleh Menkes kita beberapa waktu lalu mengenai susu anak-anak yang tercemar (menurut saya loh!).

 

Continue reading